Formål
Ocean Wave Power A/S skal levere BølgeKraftBøje-projekter (parker) med bestykning, finansiering og drift. Projekterne etableres af Ocean Wave Power A/S eller i samarbejde med andre.
BølgeKraftBøje-parkerne skal opfylde flere formål:
– Skabe nye arbejdspladser indenfor nye Vedvarende Energikilder (VE), som igen vil give mulighed for at højne beskæftigelsen og uddannelsesmulighederne i de pågældende nærområder.
– Supplere den allerede eksisterende VE el-produktion, bl.a. for at bringe mere diversitet ind i strømproduktionen. BølgeKraft har den store fordel, at tidskonstanterne er længere end for vind. Derved vil bølger og vind supplere hinanden godt. På samme måde kan bølger supplere sol-energi, da der for det meste, i et eller andet omfang, altid er bølger i havet.
– Sikre Danmarks energiinfrastruktur og dermed bidrage til, at det danske samfund som helhed bliver mindre sårbart overfor udefrakommende negative og skadelige faktorer.
– Bidrage til Danmarks nedbringelse af CO2-udledningen. Basisfremskrivningerne for Danmarks CO2-udledning er frem mod 2030 stigende. Stigningen sker på trods af, at Danmark ifm. Paris-aftalen COP 21 i samme periode har forpligtiget sig til at reducere Danmarks samlede CO2- udledning med 39 %.
– Skabe nye danske eksportmarkeder indenfor VE, som på langt sigt kan sikre de nyetablerede arbejdspladser i Danmark.
– Skabe og sikre en god sund investering. (Hent budgettet her)
Mission
Ocean Wave Power A/S vil etablere BølgeKraftBøje-projekter, der kan udbydes i folkeaktier/andele, der igen åbner mulighed for at mange kan få andel i forretningen.
Vision
BølgeKraftBøjerne skal sammen med de øvrige VE-kilder sikre, at Danmark når sit erklærede VE-mål om 100% vedvarende energi i 2050.
Det sker omkring os (Artikler om Danmarks globale, nationale og regionale klima- og energiudfordringer)
Nye VE-kilder er nødvendige, fordi elforbruget på globalt plan stiger:
- Flere lande lukker A-kraftværker og satser samtidig på brint- og el-biler – og vil på sigt forbyde benzin- og dieselbiler.
- Selvom der pt. i Danmark hverken satses på brint- eller el-biler og vi endnu ikke har fået gennemført vores elektrificering af hele jernbanenettet, stiger vores strømforbrug og strømforbruget vil stige voldsomt, når de fire nye datacentre åbner.
- Basisfremskrivningerne for Danmarks CO2-udledning viser frem mod 2030 stigning trods det, a her ikke er taget højde for CO2-reduktionsmål på 39 % frem mod 2030. Mål, som Danmark har forpligtiget sig til at opfylde ifm. ratificeringen af COP 21-aftalen.
Globale, regionale og nationale perspektiver på behovet for nytænkning inden for VE og elproduktion:
Voldsomme prisstigninger på elektricitet i vente
Tyskland dropper A-kraft i 2022
Tyskland investerer 2,6 mia. kr. i brint tankstationer
Tyskland arbejder frem mod at hver 5. bil skal være en elbil
Storbritannien vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2040
Frankrig går solo: Investerer milliarder i atomkraft i 2011
Frankrig vil lukke 17 reaktorer inden for otte år
Schweiz vil afskaffe atomkraft
Schweizerne stemmer grøn energi ind og slidt atomkraft ud
Holland vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2025
Norge dropper diesel- og benzinbiler i 2025
Volvo vil satse på el -og hybridbiler fra 2019
Flere lande vil forbyde benzinbiler
Danmarks grønne brand er truet
Nye datacentre vil stå for en tredjedel af øget elforbrug i fremtiden
Google har købt grund til datacenter i Danmark
Apple bygger endnu et dansk datacenter det er simpelthen så flot
Facebooks datacenter vil bruge el svarende til 330.000 husstande
I 2020 vil bitcoin bruge lige så meget energi som Danmark
Kommuner chokerede og overraskede over omstridt kul på værkerne
Ledelse

Ulrich Pade
Foruden mange år i Forsvaret, har Ulrich to tekniske uddannelser samt en merkantil uddannelse som int. markedsøkonom.
Ulrich har i en årrække som produktspecialist, produktchef og adm. direktør arbejdet med tekniske løsninger til forebyggende vedligeholdelse og energibesparelse i bl.a. industrien.
Ulrich blev i starten af 00’erne medlem af Dansk Bølgekraftforening og Dansk Brintforening. Desuden var Ulrich drivkraften bag, at Køge Kommune overhovedet kom i gang med energirenovering af sine bygninger.
Ulrich har ligeledes siddet i forskellige bestyrelser, herunder Køge Havnebestyrelse, hvor han var med til at planlægge for den igangværende havneudvidelse til godt 1 mia. kr.

Tommy Olsen
Har arbejdet indenfor ’grøn omstilling’ gennem hele sit arbejdsliv bl.a. indenfor spildevandsrensning, biogas, affaldssortering, grøn transport, bæredygtigt byggeri, fødevarer m.m.
Tommy har et særligt fokus på energi, dels i form af energieffektivisering, dels integration af vedvarende energi i energisystemet. Her arbejder han bl.a. med lagringsmuligheder og smart styring af forbruget, så det kan tilpasses produktionen.
Tommy arbejder primært med projektudvikling, partnerskabsdannelser og forløb, hvor nye løsninger afprøves og føres frem til markedsmodning. Udover sit professionelle virke i Gate21, og før det i amt, kommune, Det Grønne Hus og Energitjenesten, er han tilknyttet foreningen Vedvarende Energi og er formand for Danske By- og Delebiler.

Niels Buchholst
Har succesfuldt i mange år drevet virksomhed, hvilket bl.a. har givet ham mere end 30 års eksporterfaring.
Niels er i dag formand for Sparringspartnerne, som i 2013 var Danmarks første store professionelle mentornetværk for iværksættere. Niels har i den forbindelse samlet en lang række erfarne erhvervsfolk til at støtte op om iværksætterne.
Niels fik ideen til Sparringspartnerne, da man fik indsigt i hvor mange iværksættere der har svært ved at få fodfæste.
Region Sjælland har på den baggrund udpeget Niels Buchholst til at være en af de 50 personer, der udvikler Region Sjælland bedst.